Legyen színesebb ez a húsvéti ünnep!

Sajnos, ebben az évben is korlátozások között fog telni az ünnep. Senkinek nem könnyű ez az időszak, éppen ezért fontosnak érezzük azt, hogy találjatok valamit, amivel mégis különlegessé tehetitek ezeket a napokat. A nagyi is biztosan nagyon örül, majd az unokák élménybeszámolójának, hogy milyen aktívan töltötték el a húsvétot. Nézzük csak, milyen izgalmas dolgokat is lehet otthon csinálni.

Húsvéti játékötlet - Örökmozgóknak:

Nyusziugrás:

Jelöljétek ki a pályát! A startvonal mellett minden résztvevőnek legyen saját doboza, kosara, a pálya másik pontján pedig helyezzetek el egy kosarat, amiben tojások, apróbb nyeremények vannak. Egyezzetek meg egy időintervallumban: ennyi idő áll a gyerekek rendelkezésére, hogy a pályán oda-vissza ugrálva kincseket gyűjtsenek. Az nyer, aki több nyereményt visz vissza a startvonalon lévő dobozába.

Húsvéti játékötlet - A kihívásokat szeretőknek:

Húsvéti akadálypálya:

Gyűjtsetek össze tereptárgyakat: párnákat, székeket, bármit, amiből építkezni tudtok. Állítsatok össze egy akadálypályát, akár a gyerekekkel együtt, majd beszéljétek meg, próbáljátok ki, hogyan kell rajta végigmenni, hogy a későbbi vitát megelőzzétek. Az nyer, aki a legrövidebb idő alatt tud végigmenni a pályán.

Sweet Escape tipp: A játékot nehezíthetitek a gyerekek életkorának megfelelően plusz szabályokat bevezetve. Pl.: Ebben a körben csak nyusziugrással közlekedhettek, vagy végig kell vinnetek egy tojást anélkül, hogy eltörnétek.

Tojásgurítás:

Helyezzetek a földre a gyerekek elé egy főtt vagy műanyagtojást, és jelöljetek ki egy célt. Oda kell a tojást eljuttatniuk a gyerkőcöknek egy fakanál segítségével. Kisebbeknél akár egy nagyobb méretű labdával helyettesíthetitek a tojást, így nagyobb sikerélményre tehetnek szert.

Sweet Escape tipp: Ügyesebb gyerekek megpróbálhatják teáskanállal, vagy akár az orrukkal célba juttatni a tojást.

Húsvéti játékötlet - A kreatívoknak:

Szobor műanyagtojásokból

Ha van otthon sok Kinder Meglepetésben található műanyagtojásotok, ezekből egy kis gyurmaragasztó segítségével tudtok építgetni, szobrokat alkotni. Ez önmagában is izgalmas, de ha versenyt szeretnétek rendezni belőle, előre jelöljetek ki valakit, aki zsűrizni fogja az alkotásokat.

Sweet Escape tipp: Minden elkészült szoborban találjatok valami kiemelkedően jót, és minden játékost részesítsetek nyereményben. Ezzel motiválhatjátok a gyerekeket az alkotásra a későbbiekben is.

Húsvéti játékötlet - Kicsiknek és nagyobbaknak együtt:

Tojásvadászat:

Ha húsvét, akkor ez a játék elmaradhatatlan. Rejtsetek el tojásokat szerteszét az udvaron, vagy akár a lakásban. Ha pedig minden gyerkőc felkészült, indulhat a vadászat. Ezt a játékot sokféleképpen lehet színesíteni. Pl.: A gyerekeknek egy megrajzolt kincsestérkép segítségével kell megtalálniuk a tojásokat. Ezt a térképet akár a vadászat előtt, puzzle formájában odaadhatjátok a csemetéknek összerakásra.

Sweet Escape tipp: Ha nagyon különböző korú gyerekek vesznek részt a játékban, figyeljetek arra, hogy mindenkinek jusson kincs, és a kicsik se maradjanak le a nagyobbaktól. Erre egy jó módszer lehet, ha mindenki kap egy bizonyos színt, és azokat a tojásokat gyűjtögetheti.

Húsvéti program tipp - Igazi kincskereső játék

A Sweet Escape keresgélős, nem csak húsvéti ajánlata az egész családnak: Családi Kincskereső Játék

Ez a játék egy izgalmas Kincskereső séta, ahol a kicsik és a nagyok is találnak maguknak kihívást. Budapest különböző, biztonságos parkjaiban kell nyomok után kutatni, és ezek segítségével egy végső nagy rejtélyre fényt deríteni. 3 különböző küldetés áll jelenleg a rendelkezésetekre, melyekre nem kell külön időpontot foglalnotok, hiszen a megvásárolt kellékekkel a saját tempótokban, önállóan végig tudjátok játszani!
Garantált kikapcsolódás a szabadban!

 

Társszerző: Sánta Diána

Megosztás