Szabadulószoba online?

Amennyiben követsz minket Facebook oldalunkon, elsőként értesülhettél róla márciusban, hogy létrehoztunk egy nagyon érdekes dolgot. Elkészült Magyarország első digitális szabadulószobája, nemsokára rá pedig a webkamerás szabadulószoba LIVE, amelyek azóta is az érdeklődők rendelkezésére állnak. Rendkívül nagyot robbant az újdonság, a digitális Időmágus játékot azóta már több mint 5000-en játszották le! De mi is az a digitális szabadulószoba, és hogyan lehetsz otthonról is élőben egy szabdulószobában?

A digitális szabadulós játékról általában

A szabadulószobákra jellemző logikai feladványokra építettük fel küldetéseinket. Viszont ezúttal tárgyak helyett főleg képekből és szövegekből, de előfordulhat, hogy videókból vagy hangfelvételekből kell információkat kinyerned az előrejutás érdekében. Jelenleg egy ingyenes 60 perces és két fizetős 90 perces online szabadulószoba áll a lelkes laptop kalandorok rendelkezésére. 

Gépezés okosan – készségfejlesztés az online szabadulós játékban

Az online szabadulójáték során nagy szerep jut a szövegértő olvasásnak. Egy megoldás érdekében olykor érdemes a sorok között is olvasni, ezáltal pedig fejlődik a nyelvi kreativitás. Emellett nagy hangsúly van feladványok függvényében a vizuális és auditív figyelmen, a logikai készségeken. Előfordulhat, hogy egy információ megszerzéséhez az interneten is kutakodni kell, ezáltal a tudatos internethasználat is fejlődik. De a legfontosabb, hogy kikapcsolódunk!

Kulturális ismeretszerzés

Digitális szabadulószobáink végén találkozhatsz egy ún. Tudtad-e? rovattal. Ebben a pálya témájához kötődő érdekes információkat osztjuk meg röviden, velősen, amikkel mi is a kutatás fázisában találkoztunk. Ha sikerül átverekedned magad a feladványokon, jutalmul bepillantást nyerhetsz Te is a római gladiátorok életébe, vagy épp a görög mítoszok gazdag képzeletvilágán ámulhatsz.

Önállóan vagy csapatot építve!

Az online szabadulószobáinkat lejátszhatod egyedül, de akár csapattársakat is beszervezhetsz, hogy együtt küzdjetek. Az utóbbi verzió esetében nagy előny lehet, hogy nem szükséges egy légtérben tartózkodnotok, akár külföldön élő barátaidat és családtagjaidat is be tudod vonni. Csupán egy beszélgető programra (video-chat) van szükségetek, amiben van képernyőmegosztó funkció (pl Skype, Microsoft Teems, Zoom, Google HangOuts Meet, Cisco Webex, stb). Így mindannyian részesei lehettek a nyomozásnak, közösen tudtok gondolkodni, és nem maradtok le semmilyen fontos részletről. 

Céges csapatépítés online

A csapatépítő lehetőséget már a cégvezetők is látják az online szabadulós játékokban, legutóbb a Gladiátor játékunk mérettetett meg egy online céges csapatépítő program során. A főnökség 3 db 4 fős csapatot hozott létre, akik egyszerre kapták meg a belépésre szóló Voucher kódot, és kezdetét vette a verseny, ki jut ki hamarabb!
„A kollégák baromi jól érezték magukat, köszönjük a lehetőséget!” pozitív visszajelzéssel igazolták számunkra, hogy az online szabadulószobáink épp annyira ki tudnak szakítani embereket a hétköznapi gondok közül, mint a klasszikus szabadulószobáink.

Ajándékozz élményt – Digitális szabadulós játék ajándékkártya formában

Digitális szabadulós játék Ajándékkártya

Ugyanúgy, mint a klasszikus szabadulószobáink, a digitális szabadulószoba játékélménye is egy nagyon jó ajándékötlet. A kinyomtatható ajándékkártya kényelmesen otthonról megrendelhető, és egy nyomtatás után már a kezedben is van, akár fizikálisan is átadható. De természetesen személyesen is megvásárolható a 1096 Ernő utca 36 cím alatti szabadulószoba bázisunkon, vagy akár postai úton tudjuk házhoz küldeni.
Ajándékkártya megrendelés: Digitális szabadulós játék ajándékkártya

Ennél a pontnál szeretném jobban bemutatni az egyes játékainkat:

1. Időmágus

Digitális szabadulószoba - Időmágus

Az Időmágus című játékunk volt a legelső online szabadulójátékunk. Eredetileg Google form-ban készült, majd egy fejlesztőcsapattal együttműködve kapott egy új, immáron profibb megjelenést.
Történet: A játék egy otthon rekedt emberről szól, akit a rejtélyes Időmágus ejtett fogságba. Hősünk célja, hogy minden talányt megfejtve visszatérhessen a megszokott életéhez. 
Inspiráció: A feladványok főleg az idő témakörében készültek, de egy-két izgalmas kiegészítést is kaptak.
Ajánlott életkor: 15 éves kortól ajánljuk a játékot, fiatalabbak is tehetnek azért egy próbát, akár családi programként
Tipp: Ne bízd el magad, a játék vége nem egyszerű, a feladatok egyre nehezebek lesznek :-)
Játékidő: 60 perc
Ajánlott létszám: 1-6 játékos
Ára: Ingyenesen elérhető
Az Időmágus online szabadulószoba itt érhető el: Időmágus – Digitális szabadulós játék

2. A gladiátor

Digitális szabadulószoba - Gladiátor

Történet: Egy szökött légiós katonát arra ítélnek, hogy ezentúl az arénában vegyen részt véres küzdelmeken. Egy módon nyerheti vissza a szabadságát: végigjárja a küzdőtér alatti kamrarendszert és kiszabadul onnan.
Inspiráció: A feladványokat a római kor, azon belül főleg a gladiátorokról szerzett információk ihlették.
Ajánlott életkor: 15 éves kortól ajánljuk.
Tipp: A játékban találkozhattok elágazásokkal, és csapdákkal is. Vigyázzatok, hogy döntötök!
Játékidő: 90 perc
Ajánlott létszám: 1-6 játékos
Ára: 2990 Ft
Gladiátor online szabadulószoba itt érhető el: Gladiátor – Digitális szabadulós játék

3. Mítoszok nyomán

Digitális szabadulószoba - Mítoszok nyomán

Történet: Az Indiana Croft egyetem kutatója Görögországba látogat, hogy felderítse egy rejtélyes pajzs történetét. Az athéni Parthenónban azonban nem várt fordulatot vesznek az események.
Inspiráció: Különböző görög mítoszok ihlették a játékot. Meglepő történetekkel találkoztunk, ezekből többet beépítettünk az online szabadulójátékba.
Ajánlott életkor: 15 éves kortól ajánljuk.
Tipp: Légy olyan bölcs és leleményes, mint maga Odüsszeusz!
Játékidő: 90 perc
Ajánlott létszám: 1-6 játékos
Ára: 2990 Ft
Mítoszok nyomán online szabadulószoba itt érhető el: Mítoszok nyomán – Digitális szabadulós játék

Technikai információk

Mindhárom játék elérhető a www.digitalis.szabaduloszoba.hu weboldalon. Egy gyors regisztráció után tudod kiválasztani a számodra szimpatikus küldetést. Átutalással, bankkártyás fizetéssel (Barion) van lehetőséged a játékvásárlásra ha a fizetős játékokat is kipróbálnátok. A játékok non-stop bármikor elérhetőek. (újabb előny a kalsszikushoz képest :-))

+ 1 tipp: Online webkamerás szabadulószoba LIVE

Online webkamerás szabaduló játék - Szabadulószoba LIVE

Ugyan nem digitális szabadulószoba, de ez is egy kíváló online játéklehetőség a Sweet Escape részéről! Jelenleg 1 db ilyen 60 perces játékunk van, mely szintén rendelkezik a fent felsorolt előnyökkel, csak itt élőben jelentkezik be a bajba jutott animátor a szabadulószobából! Te otthonról, a laptopod előtt, az animátor webkameráján keresztül fedezheted fel a szabadulószoba kellékeit, és rejtvényeit. Játékostársaiddal, és az animátorral egy online videó-chat alkalmazásban vagytok összeköttetésben. Mindenki lát mindent, együtt ötleteltek a kijutás felé vezető úton!

Történet:  Szegény animátorunk épp egy szabadulószoba állásinterjú előtt kerül bajba...vagy ez éppen hogy maga az állásinterjú? A kijutás egy teszt? Segíts kijutni neki!
Inspiráció: Az élő műsor varázsa, és a furfangos feladványok által szinte ott leszel Te is a szobában!
Ajánlott életkor: 10 éves kortól ajánljuk.
Tipp: Mondj ki mindent ami a fejedben van és szeretnéd ha megtörténne odabent, és ne felejts el közben jegyzetelni sem :-)
Játékidő: 60 perc
Ajánlott létszám: 1-10 játékos
Ára: 4900-13900 Ft
Bővebb infó a webkamerás szabadulószobáról: Szabadulószoba LIVE

Összefoglalva

Ha épp unatkozol otthon, és szereted a fejtörőket, vagy rég nem látott barátaiddal, netán külföldön élő rokonokkal szeretnél végre valami közöset csinálni, akkor erre remek lehetőséget kínálnak online szabadulós játékaink! 

Jó szórakozást kíván a Sweet Escape csapata!

Megosztás