Mi az a szabadulószoba - Elképzelés vs. Valóság

A szabadulószoba szó hallatán sokaknak a horrorfilmek, a veszély és a klausztrofóbiás bezártság jutnak eszébe. Holott ez egy igazán tartalmas időtöltés, és a legtöbb esetben egyáltalán nem rémisztő, amiről már külön cikket is írtunk. (Persze, aki kimondottan borzongásra vágyik, az is talál megfelelő szabadulószobát, legalábbis Budapesten biztos)

A játékba pikk-pakk belemerültök, és közben elfelejtitek a hétköznapi problémákat, ugyanis a bent lévő feladványok segítségével a jelenre tudtok koncentrálni.
De vajon pároddal ketten hogy tudtok majd boldogulni egy ilyen program során?

Szabadulószoba 2 főre

A szabadulószobák alapvetően úgy vannak kitalálva, hogy minimum két fő kell ahhoz, hogy sikerrel kivitelezhető lehessen egy adott küldetés. A páros szabadulás nagy előnye az, hogy az összes játék- és sikerélmény a két résztvevő között oszlik meg, és könnyebben nyomon tudjátok követni az eseményeket. Senki sem marad le egyetlen lakatnyitásról sem! Persze, a sikerhez arra is szükség van, hogy ketten jól tudjatok együttműködni.

Szabadulószobás sztori 1

Egy kedves barátnőm egyetemistaként egy szabaduló szobában dolgozott, és ott megismerkedett egy kedves sráccal, aki bizonyos játékelemek fejlesztésével és karbantartásával foglalkozott ott. Elhatározták, hogy első randi gyanánt eljönnek hozzánk szabadulni. Barátnőm főleg arra volt kíváncsi, hogy tudnak-e együtt dolgozni. Sikerrel kiszabadultak, és egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak akkor. Azóta ők már férj és feleség… :-)

Nem állítom, hogy minden ilyen randi egy tündérmese végkifejletet hordoz, de az kétségtelen, hogy sok mindent meg lehet tudni valakiről a játék során. Milyen a habitusa? Mennyire türelmes? Mennyire kitartó? Hogy kezeli a stresszt? Hogyan kommunikál? Mik azok a dolgok, amikben ügyes? Ezek olyan faktorok, amik valahol meghatározhatják azt, hogy az a bizonyos két ember hogyan tud működni egy párkapcsolatban.

Szabadulószoba pároknak

A munkám során többször kaptam olyan visszajelzést, hogy a Sweet Escape-ben nagyon jó, hogy gondolunk azokra, akik nem nagy társasággal akarnak jönni játszani, hanem két embert is szeretettel várunk. Hozzáteszem, ár-érték arányban valóban az egyik legjutányosabb összegért tudtok nálunk játszani ketten (is :-). Erről bővebben a Maradok a pénzemnél blogon tudtok olvasni, melyben ár/érték győztes lett a Sweet Escape.

Azt azért érdemes lehet szem előtt tartanod, hogy az időn belüli kijutás valószínűségébe jelentős szerepet játszik a csapatlétszám is. Kezdés gyanánt a könnyebb szabadulószobáink közül javasolt választani első alkalommal, ezek a Sweet Escape és a Mézeskalácsház szabadulószoba. Ha pedig gyakorlott páros vagytok, igazi nagy kihívásra lelhettek a nehezebb pályáinkon (Cowboy és Bűvös torony szabadulószoba). De ha elakadtok, lehet segítséget is kérni, sőt mentőövként akár bevetheted a plusz 10 perc kupont is.

Szabadulószoba Valentin nap alkalmából

Remek alkalom, hogy meglepd párodat egy szuper élményprogrammal a szerelmesek napján! A Valentin napi szabadulószoba csomag a játékon kívül egy fél órás helyiségbérlést is tartalmaz, hogy picit még együtt tudjatok turbékolni, alkalomhoz illően egy kis üveg pezsgővel, és fincsi Lindor csokigolyókkal ;-)

Romantikus szabadtéri szabadulószobás sétaprogram

Amennyiben bővítenéd a beltéri szabadulószobás randi programot, vagy ha inkább a szabadban találkoznátok és szeretnétek együtt élvezni a jóidőt, szeretném a figyelmedbe ajánlani a Kincskereső játékunkat. Ez a Nagyvárad tér közelében lévő Orczy park területén játszódik. Erre nem szükséges időpontot foglalni, ugyanis ez a program nem igényel játékvezetői segítséget, így kettesben és a saját tempótokban tudjátok végig látogatni a helyszíneket. Ha megtaláljátok a megoldást, a finálé nálunk ér véget, ahol a titkot rejtő kincsesláda vár Titeket, hogy kinyissátok. A játék végén még egy kancsó limonádéra, mézes sütire vagy forró csokira (időszakos) is a vendégeink vagytok. ;)

Személyes, szívet melengető élmény

Érdemes tudni rólunk azt is, hogy szívesen segítünk Neked a szervezésben még személyesebbé tenni az élményt. Van lehetőség saját fotók beépítésére, illetve kisebb meglepetések elrejtésére a szabadulószobákban.

Szabadulószobás sztori 2

Láttunk pár lánykérést már a szabadulószobáinkban, de egy alkalommal egy legénykérésben is volt szerencsénk közreműködni. Igen, legénykérés. :-) A pár abban maradt ugyanis, hogy kölcsönösen meglepik egymást, amikor a másik nem számít rá. A fiút nagyon behúzta a játék, így először észre sem vette az ajándékot, amit számára rejtettünk el. :D De azért persze minden a helyére került pár perc múlva, és nagyon nagy volt az öröm.

Minőségi időtöltés extrákkal

Ha pedig úgy érzed, a játék izgalmai után jól esne egy kis nyugalom, a Sweet Escapeben lehetőséged van helyiségbérlésre is, ahol akár egy kis sütemény vagy pizza mellett tud tovább folyni a beszélgetés és ismerkedés. Ha igazán romantikus élményt szeretnél szerezni, ennek a szervezésében is szívesen segítünk, legyen szó limuzintúráról, helyszíni zene bejátszásról, vagy gyümölcskosár összeállításáról. (Izgalmas első randi volt még számomra is, aki csak külső segítőként voltam jelen.)

Hol tudsz partnert találni?

Azt javasoljuk próbáld ki az elsotalalkozas.hu társkeresőt. Az oldal komoly kapcsolatot keresőknek biztosít ingyenes online találkozási fórumot. Emellett szeretnék lehetővé tenni, hogy az ismerkedés minél biztonságosabb legyen, ezért a feltöltött fényképeket és adatlapokat folyamatosan ellenőrzik.

Ha még keresed a szabadulószoba partnered, aki talán életed párjává is válhat, bátran keresd fel az elsőtalákozást! Aztán, ha megtaláltátok egymást, ne habozzatok, írjatok Nekünk vagy foglaljatok pályát a Sweet Escape szabadulószobáinak egyikébe!
Várunk benneteket szeretettel! :-)

Írta: Sánta Diána, Sweet Escape csapattag

Megosztás