Fedezd fel a város legszebb pontjait egy szabadtéri szabadulós játékon!

Emlékszem, a gimnáziumi énektanárunk mondta mindig, hogy nem érti azokat az embereket, akik folyton a betont bámulják egy városban a lábuk alatt. „Talán attól félnek, hogy hasra esnek, vagy kutyagumiba lépnek?” Minket mindig arra biztatott, hogy ha egy új helyen járunk, bátran nézzük meg az épületek homlokzatát is, mert nem tudhatjuk, mi mellett sétálunk el éppen.

Városi nyomkereső játék Budapest utcáin Bérgyilkossal

Szabadulószobás feladványok az utcán

Egy ilyen izgalmas felfedezésre szeretnénk meghívni Téged is, vegyél részt egy Városi Nyomkereső játékon. Azért, hogy izgalmasabbá tegyük a sétát, különleges feladványokat találtunk ki. Ezek hasonlítanak a szabadulószobák játékaihoz: logikát, figyelmet és kreativitást igényelnek. Viszont nem zárt térben és ketyegő digitális kijelzők mellett, hanem teljesen szabad térben lehet ezeket megoldani. Így, aki esetleg tartana a bezártságtól, teljes biztonságban élvezheti a játékot. Korábbi cikkükben írtunk arról is, hogy melyik klasszikus szabadulószobát válaszd, ha picit tartasz a bezártságtól.

Izgalmas sétaprogram

Tömegközlekedést viszont nem kell igénybe venni, a helyszínek gyalogszerrel könnyen megközelíthetőek. Jelenlegi mindhárom küldetésünk Belső Ferencváros területén, a Corvin-negyed környékén helyezkedik el kisebb zónák formájában. Rohanni nem kell, ha a csapat ügyesen osztja be az időt, egy fagyit vagy egy kávét is el lehet fogyasztani a játék során. A lényeg, hogy minden kódot megfejtsetek, minden helyszínt megtaláljatok, és alaposan szemügyre vegyetek. Így könnyedén fel tudjátok göngyölíteni az aktuális ügyet. :-)

Beépített színészek Informátorként, és Bérgyilkosként!

A játékot színesíti emellett két beépített személy is: az Informátor és a Bérgyilkos. Őket mindvégig nyomon lehet követni egy térképen, GPS koordináták segítségével. Mit is kell tudni róluk? Az Informátor boldogan áll a csapat rendelkezésére, hogy segítsen néhány aranytallér fejében. Emellett nála lehet átvenni a rendkívüli rejtvényeket tartalmazó kémcsomagot. A Bérgyilkos célja azonban, hogy levadássza a résztvevő csapatokat. Vér persze nem folyik, de azért nem árt őt elkerülni. Ez egy igazi különlegessége játékunknak, mely abszolút megkülönbözteti a Street Escape városi nyomkeresőt a többi hasonló szabadtéri program közül.

Kinek ajánljuk?

A játék kiválóan alkalmas már 10-15 főtől akár 100 fős baráti társaságoknak, családoknak (kiegészülve már strapabíró 9-10 éves gyerkőcökkel is, akik komoly segítséget nyújtahatnak a helyszínen való keresgélésben), munkahelyi közösségeknek egyaránt. Izgalmas felfedezni azt, hogy egy-egy csapattársnak milyen ötletei vannak, milyen típusú feladványokban bizonyul nagyon ügyesnek, kreatívnak. A kisebb, már akár 5-6 éves kalandorok számára a szintén szabadtéri Tolvaj a Varázserdőben - Kincskereső játékunkat ajánljuk.

Személyes tapasztalat

A Jelmezbál nevű küldetés tesztelésén volt szerencsém jómagam is részt venni, és a játék során számomra teljesen új dolgok derültek ki a barátaimról, akiket azért már ismerek egy pár éve. Sőt, ha az ember jól figyel, önmagáról is megtudhat egy-két újdonságot a verseny során.

Nem említettem? Ez egy verseny. A csapatok gyakorlatilag pontokért játszanak, hogy aztán végül kiderülhessen, kik a legrátermettebb kémakadémisták. :-)

Egyéni időpontokban is

Ha zártkörű játékot szeretnétek, annak sincsen semmi akadálya. A Street Escape örömmel egyeztet külön időpontot Veletek egy alkalomra, legyen szó legény- vagy lánybúcsúról, iskolai vagy akár céges csapatépítő megrendelésről. Írj nekünk:

Programajánlatkérés

Örök emlék marad!

Az élmény garantált, ha belevágtok a küldetésbe, emlékezetes túrában lesz részetek Budapest szívében.

Bővebb információ itt, a Városi nyomkereső játék oldalán

Szabadulószoba szabadtéren? Nálunk lehetséges!
Jelentkezz a játékra! Kattints ide!

Szerző: Sánta Diána, Sweet Escape csapattag

Megosztás