A pszichológus véleménye

Mi a véleménye egy pszihológusnak a játékról?

A Sweet Escape szabadulós játék nagyszerű lehetőség arra, hogy a résztvevők próbára tegyék és egyúttal fejlesszék mind formális logikai, mind kreatív gondolkodásmódjukat. Különösen jól fejleszti az együttműködési készséget és a hatékony kommunikációt. Ugyanakkor az ismeretlen feladathelyzet, az idő szorításával együtt próbára teszi a résztvevők stressztűrését is.

Ezért a Sweet Escape szabadulós szobában eltöltött 1 óra alkalmas az önismeret fejlesztésére és (kisebb létszámú) csapatépítésre is. Hiszen itt gyorsan kiderül, hogy ki hogyan reagál az ismeretlen kihívásokra, mennyire tud koncentrálni és teljesíteni időnyomás alatt, hogyan és mivel tud hozzájárulni a közös munkához, mennyire aktív vagy passzív része lesz a csapatnak, hogyan kommunikál a csapat egymással, stb.

A közös játék öröme, és különösen a közös siker hozzájárul mind az egyén önbizalmának, mind a csapatkohézió megerősítéséhez.

Molnár Sefcsik Yvette pszichológus értékelése a szabadulószobákrólKülönösen figyelmébe ajánlom a szabadulós játékot kiskamasz, kamasz gyerekek szüleinek! Napjainkban nagyon sok gyerek rengeteg időt tölt "kettesben" a számítógépével, okostelefonjával. Ezért különösen fontos, hogy a szülők tudjanak olyan élvezetes időtöltést találni, alternatívát kínálni gyermekeik számára, amelyek ellensúlyozásképpen épp az együttműködési és kommunikációs készségeket fejleszti úgy, hogy azonnali pozitív visszajelzést, sikerélményt nyújt a gyerekek számára!

Molnár-Sefcsik Yvette, pszichológus

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárulsz és elfogadod ezek használatát a böngésződben. További információt az adatkezelési tájékoztatónkban találsz.

Elfogadom
Foglalás Ajánlatkérés